В последна капитанска битка на Арената на “Игри на волята: България” се изправиха Генчо и Джаферович. Залогът пред тях беше повече от сериозен – само един от двамата да остане в голямата надпревара за 100 000 лв. Въпреки изоставането си, Джаферович обърна резултата във финалния елемент на играта, което ѝ донесе желаната победа. Тя спечели обратно знамето на Безстрашните и плячкоса флага на Непобедимите. С награда от 50 гроша и богатството на Генчо, Джаферович стана най-богатият играч в своето племе.

“Тръгвам си от “Игри на волята” недоволен, че не издържах до финалите, но от друга страна получих много от играта. Натрупах доста опит и разбрах много неща за себе си. Смятам, че извървях пътя си по начин, от който мога да се гордея!” – сподели Генчо минути след съдбоносната битка.

Капитанът на Непобедимите разкри пред Джаферович какви са отношенията в неговото племе и я посъветва да се съюзи с Георги след сливането на племената. Преди да напусне Арената завинаги, Генчо пожела успех на своя противник и предаде грошовете си със завет да ги харчи разумно. Завръщането на Джаферович предизвика смесени реакции в племето на Безстрашните. Гого и Филип се притесниха от нейната победа заради богатството, което е натрупала и може да използва срещу тях. Трапезата на жълтите се превърна в тепих за словесен двубой, а двата лагера се разединиха повече от всякога.

Зрителите пък са категорични, че нарочно пъзелът стана част от битката, за да може жената да спечели. "Битката беше нагласена, видяха кой как се справя с пъзелите и нарочно дадоха точно този пъзел. Иронично се подиграваха с Гената на тема пъзели и нарочно го направиха. На Мирела защо не дадоха пъзел да не говорим,че нейната битка беше къде, къде по-тежка от тази на Джеферович!", коментира фен на предаването.

"Физическата част от играта беше много лесна. Другите жени се явяваха на много по-трудни трасета. Въобще играта беше съобразена с Джаферович. Постоянно нагласяте игрите както Ви е удобно. Не Ви е срам", ядосва се друг.