Hotnews.bg припомня, че актьорът Христо Пъдев, който преди дни замести Юлиан Константинов като панелист при Гала, още на 6 септември съобщи, че чака второ дете. Тогава обаче той замълча за пола на бебето. След един уикенд в пловдив обаче Пъдев оповесдти, че синът му ще има сестричка.

"С господин Пъдев-младши чакаме с нетърпение идването на сестра му - госпожица Пъдева. Скоро вкъщи ще сме трима Пъдеви и една Петрова.... Цвети, дали не е време да ходим до кметството? Чудесен уикенд имахме в Пловдив. Видяхме се с любим приятел и неговия фотоапарат", написа в инстаграм актьорът.

Христо е роден в град Павел баня, но посещава математическата гимназия в Казанлък, където тренира футбол. След гимназията заминава за Пловдив, където в университета учи „Информатика“.

"Много бързо разбрах, че и това не е за мен и ще бъда много посредствен програмист. И то в най-добрия случай. Не съм технологичен човек, компютъра си го използвам само за гледане на филми. Като дете играх народни танци и сцената винаги е била притегателна сила за мен. Тогава прекъснах обучението си в Пловдив и почнах да кандидатствам в академията“, уточни Пъдев.

Три за щастие – толкова опити му трябват, за да влезе в НАТФИЗ. Там е приет в класа на професор Атанас Атанасов, който го учи на всичко от нулата. „Много често студентите в НАТФИЗ идват от разни театрални школи със сериозна базисна подготовка. Аз си бях абсолютно девствен театрален човек и той ме научи на всичко. Това не е негова мисъл, но той много често казваше, че таланти има много, но характери има малко. Това е много тежка професия".

Самият Пъдев идва от голямо семейство – расте с две сестри. Затова се надява с Цвети да имат поне още две деца. Що се отнася до свободното време на актьора – той обича да го посвещава на спорт.