Джизъса е провел няколко разговора с продуцентите. Преговорите са на финалната права, разбра "България днес". Остава само да се уточни хонорарът, който бившият на Златка трябва да получи за времето, прекарано на самотен остров. Георгиев е бил потърсен от продукцията, която се завърна в родния ефир след няколко години пауза. От шоуто се опитват да подберат повече популярни личности, с което да се вдигне рейтингът на шоуто. Бюджетът на "Сървайвър" за това издание е огромен и нямало проблем да се канят известни лица, които искат висок хонорар.

Георгиев, който е бивш футболист, бил авантюрист по природа. На Благо му допада идеята да прекара дълго време в екстремни условия. По време на една от срещите на Джизъса му е обяснен рискът, който предприема с участието си в "Сървайвър". От продукцията на няколко пъти натъртват, че това не е да се излежаваш на Малдивите, а много сериозно изпитание.

Още повече че локацията тази година - Карибите, е едно от най-опасните места на планетата. Част от насекомите там са смъртоносни. При ухапване на някои от скорпионите и други гадинки фаталният край настъпва за секунди. В същото време се шушука, че Благой влиза в шоуто, за да се бори за наградата от 200 бона, с която да закърпи семейния бюджет. Богатата булка явно не му гарантира финансов разцвет. Затова и той вероятно е решил все пак да допринесе с нещо към семейната каса. Не е известно как се развиват „бизнес“ проектите му, но за да се навие на шоу, може би работата върви на зле.