Решил да участва в екстремното шоу по време на ваканцията си миналата година, която прекарва у нас. Иначе от години работи в Саудитска Арабия като треньор по фитнес. Приятел му предложил да се пробва, след като му показал запис от предишен сезон.

„Не гледам телевизия, не живея в България, затова нямах представа за какво става дума. Когато съм в родината, се стремя да живея навън, без да гледам в телефона или екрана на телевизора“, признава той. Трябвало да се прибере в Саудитска Арабия на 3 декември 2021 година, но заради лошото време полетът бил отменен

На 5 декември получил покана да отиде на изпит за Игрите, затова удължил престоя си у нас с неплатен отпуск. Минал и втори кръг през април, а шефовете му в арабската държава го пуснали и за лятото, за да се снима в предаването. Не съжалява за участието си, защото бил твърде отгчен от работата си и еднаквия, макар и богат и спокоен живот в чужбина. Пък половин година не бил срещал жена в мюсюлманската държава, където правилата са изключително строги. След края на предаването се върнал само за месец в Саудитска Арабия, за да уреди отношенията си с работодателите и вече от два месеца живее постоянно в България.

„Получавам много писма от почитатели, които ме поздравяват за представянето в предаването и искат да разберат още подробности за спорта, който практикувам-калистеника. Правя много благотворителни събития за деца с увреждания в България“, разказва Гого пред журналиста Христо Денев от БНР.