Филмът ни отвежда в края на 20-те и началото на 30-те години на XX в., в един от най-скандалните и турбулентни периоди в историята на Холивуд, за да ни разкаже една незабравима история, „по-голяма от самия живот“. Действието на "Вавилон" се развива в края на 20-те и началото на 30-те години на XX в. по време на прехода на Холивуд от нямото към звуковото кино. Филмът проследява възхода и падението на звезди, студийни босове, кинотворци и всевъзможни представители на киноиндустрията, които преминават през бурния, магически и скандален период, останал в историята като ера на безмерно разточителство, необуздан упадък и поквара.

Сюжетът поставя в светлините на прожекторите актьора на върха на славата Джак Конрад (Брад Пит), готовата на всичко, за да бъде звезда Нели ЛаРой (Марго Роби) и вярващия, че киното е нещо повече от живота, Мани Торес (Диего Калва). Съдбите на тримата се преплитат, за да разкрият по зрелищен и болезнено откровен начин човешката природа – от най-бляскавата до най-анималистичната ѝ същност.

В тон с "Имало едно време… в Холивуд" на Куентин Тарантино и вдъхновен от нямото кино, и ненадминати класики като "Сладък живот" на Фредерико Фелини, "Нашвил" на Робърт Олтман и "Кръстникът" на Франсис Форд Копола, "Вавилон" е епичен разказ в ненадминатите традиции на стария Холивуд, който, с помощта на шепа герои, бележи важна промяна в обществото и културата. Партито започва с "Вавилон" от 20 януари само в кината и IMAX.