От 2021 г. дивата имаше личен асистент, назначен от съда, за да защитава нейните права и собственост. Това бе поискано в съдебен иск от нейния син Андреа Милко Скофич. В центъра на разследващата дейност на прокурорите бе бившият мениджър на актрисата Андреа Пиацола, обвинен, че "плячкосал" богатството на актрисата, възползвайки се от доверието ѝ. Антонио Салви също се озова на съд с него. За него се твърди, че е действал като посредник с аукционна къща за продажбата на около 350 предмета, собственост на Лолобриджида.

Скофич-младши обяви, че е завел делата от любов към майка си и твърди, че емоционалното й състояние е на 5-годишно дете. Той директно обвини 34-годишният асистент на Лолобриджида - Андреа Пиацола в опит за манипулация и ограбване. Лолобриджида е една от малкото красавици в света на киното, която има зад гърба си един-единствен брак - с Милко Скофич, от когото е единственият й син - Милко Скофич-младши.

Миналият септември актрисата претърпя операция на бедрената кост, която тя счупи след падане у дома. През август Лолобриджида се кандидатира за сенатор на предстоящите в родината й избори в края на септември. Номинирана е от предизборната листа "Суверенна и народна Италия", зад която стоят Комунистическата партия, Социалистическата партия, движенията "Гражданско действие", "Все още Италия" и "Да си върнем Италия".