С видеообръщение в социалните мрежи тя най-сетне сложи край на клюки и слухове около спектакъла и интереса към него. "Реших, че е крайно време да ви разкажа за премиерата на „Виновни“ и по-скоро да отговоря подобаващо на госпожа Антония Първанова, Вида Пиронкова. Всъщност, това са двете дами, които са нахлули в „Сълза и смях“, поискали са от нашите организатори официални покани, закупили са билети, влезли са в залата и според много мои колеги и приятели – Мария Илиева, Данчо Караджов, Катето Евро, Марги Хранова са си тръгнали на първата сцена. Това означава, че въпросната госпожа дори не е гледала представлението", обясни Попова.

И категорично заяви: "Никой никога не е излизал от залата освен тези две дами, които може би са били в неадекватно състояние. Омръзна ми да чета, че видиш ли ние сме се провалили, представлението е много неприятно, няма такова нещо".

Освен въпросните две дами, Попова нареди и няколко неприятни за нея медии и призова: Обръщам се към всички сериозни журналисти в България и потърсете горе споменатите имена и чуйте тяхното мнение. Човек, който не е гледал представление няма как да знае дали е хубаво или не, а „Виновни“ е много хубаво представление. Друг, наскоро засегнат от множество критики на публиката – режисьорът на филма „Ботев“ Максим Генчев подкрепи Попова и не само той, а и множеството й приятели, пише vihrogon.bg. "На Вида ако обърнеш внимание по-лошо става:! Мисля, че хората те познават. Изобщо не си заслужава коментар. Само напред и нагоре с вдигната глава. Пример си", подкрепи я той.