Пчеларят е крил цели две години, че е обвързан, разказа самият той в "Преди обед". „От две години сме заедно. Тя не иска да се разкрива, притеснява се от общественото внимание. Избрах я, защото много работи, аз съм същият. Помага ни за лозята, за меда не, защото се страхува от пчелите“ – сподели Яни, който не пие алкохол, но очаква през юни да се дипломира в специалността Производство на вино и високоалкохолни напитки. Той още не е изхарчил наградата от 100 000 лев.

„Не е имало нужда. В семейството гледаме да не правим излишни харчове. Времената са трудни и за инвестиция, много колеги пчелари приключиха дейност, защото пазарът е свит. Износът ни е основно за Германия, но и там има много украински и китайски мед“ – поясни Яни, който бе финалист и във "Фермата" 8.

Яни се стяга за пътуване в САЩ, където ще гостува на Любо от седмия сезон на предаването. „Спечелих един страхотен приятел в лицето на Любо. Покани ме на гости в САЩ, за да видя как там се занимават със земеделие. Мечта ми е да отида в Америка и да видя Ниагарския водопад още от времето, когато прочетох „До Чикаго и назад“ – разказа Яни,

Снимката с приятелката му по време на Коледа предизвика буря, като част от зрителите заподозряха, че той е близък с певицата Лили. Още тогава наблюдателни фенове на предаването обясниха, че между двете има съвсем бегла прилика.