Поводът е, че връзката им е вече от седем години и артистите празнуват годишнина днес. Последната им обща снимка в инстаграм профила на блондинката е от април 2020 година, когато кучето им е станало на една година. След това Бахаров имаше проблеми с правосъдието и дори го грозеше затвор за каране с дрога и алкохол, но печени адвокати успяха да го измъкнат от панделата. След избухването на скандала с шофирането му в Банско, Рая няколко месеца странеше от него, но бързо му прости и днес те отново са заедно.

"Честита годишнина, моя любов. Ти си ананас върху моята пица. 7 години и става все по-добре, през повечето време. Обичам те", написа Пеева и тагна Бахаров. Обяснението в любов е на английски. Малко след това и звездата от "Съни бийч" отговори, но на български:Вече 7 години вървим заедно ....препятствия е имало ,но това само показва ,че сме ги преминали и съм сигурен ,че всичко си е заслужавало. По-хубавото предстои.️ Вярвам го.️ Обичам те"

Двамата се познават от тийнейджъри. Виждали са се много пъти в столичния квартал „Бъкстон”, където живеели преди. Запознали се официално на една поляна. Валял летен дъжд. 13-годишната Рая се разхождала с приятелка, когато изневиделица се появило куче. Оказало се, че е домашният любимец на малкия Бахаров, който го настигнал след секунди. Явор и Рая веднага се харесали, но били в различни компании, тъй като имат 5 години разлика във възрастта. Скоро вече се засичали във ВИТИЗ, но минало време преди да се окажат с общи приятели, покрай които да се сближат, а и да се появи възможност да са заедно.

Рая няколко пъти намекваше, че е готова да стане майка, но засега това не се е случило. 33-годишната репортерка в "Преди обед" и 37-годишният Явор има собствен апартамент в центъра на София, който засега делят само с домашния си любимец.