"Предлагам, сега като се поуспокоихме, да седнем да си изгледаме и втори епизод. “Войната на буквите” , неделя 21:00ч БНТ Пиша го отдолу и на старогръцки…за по-взискателните", обясни в инстаграм вчера, малко преди БНТ да излъчи втората серия, известният актьор. Зрителите заформиха истинска буря от коментари след тръгването на "Войната на буквите", като повечето от реакциите са твърде нелицеприятни.

Захари Бахаров окончателно се утвърди като най-скъпоплатения актьор у нас благодарение на участието си в новия сериал на БНТ „Войната на буквите“. Звездата е истински рекордьор по хонорари. Според източници на „Уикенд“ той е прибрал 100 бона за 12-те епизода на продукцията. Колегите му Теодора Духовникова и Деян Донков били с далеч по-скромни приходи.

В телевизията много държали на участието му заради феновете, които привлича. Известно е, че Захари, за разлика от други свои колеги, които минават за секс символи, има не само почитателки, но и почитатели, които го харесват заради хулиганските му маниери. Той е бил един от малкото актьори в екипа, които са можели да преговарят за хонорари. Ролята на Георги Сурсувул във „Войната на буквите“ е писана специално за него, а нареждането е било продуцентите да се съгласят с всички условия, които звездата поставя, само и само да приеме офертата.

Колежката на Захари – Теодора Духовникова, била далеч по-скромна с исканията си, твърдят източници на изданието. Тъй като жените в киното не само в България, но и в целия смят, продължават ад са много по-зле платени в сравнение с мъжете, тя се била договорила „само“ за 5 бона на епизод или за 60 000 лева за целия сериал. За разлика от двамата си колеги, третата голяма звезда сред актьорите в сериала Деян Донков, не го е огрял чак толкова голям финансов късмет. Макар да взима ролята на най-великия български владетел – Симеон Първи, той е приел далеч по-скромен хонорар, тъй като героят му е в сценария твърде кратко. Говори се, че Динката се бил разписал срещу 25 000 лева.