"Държа да обясня няколко правни аспекта - първо Диана Димитрова не е подавала жалба. Тя е имала публикация във Фейсбук, където споделя за това насилие. На основа на тази публикация прокуратурата прецени, че следва да се образува т. нар. предварителна проверка. Това все още не е наказателно производство. Тази проверка има за цел да установи налице ли е законен повод и достатъчни данни за образуване на наказателно производство", обясни бившият правосъден министър Антон Станков, който защитава актрисата.

Той посочи, че веднага след инцидента й е казано, че или се оплаква и проваля цялата продукция, или си замълчава и снимките продължават. Според него тя, като млад актьор, е взела правилно решение, като не е реагирала. "За мен нейната грешка от юридическа гледна точка е, че не си е извадила медицинско", каза юристът в интервю за 7/8 TV.

В момента има образувана предварителна проверка, която се води от криминалната полиция към СДВР. Резултатите от нея ще бъдат представени на прокурор и той ще прецени дали да образува наказателно производство, или не, обясни още Антон Станков.

"Професионалното ми мнение е по-скоро песимистично, много е трудно с тази дистанция на времето. Следва да се прецени начинът на нанасяне на удара, областта, в която е нанесен той, това е жизненоважна област – главата", коментира още адв. Станков. Той пожела да обясни защо Диана Димитрова не казва име и подчерта, че той също няма да го каже. "Аз не искам тя да попада под ударите на закона за набеждаване, клевета. Това е причината тя да не обявява името. Аз, като неин адвокат, съм й забранил да говори", посочи юристът. "Диана Димитрова беше квалифицирана като разбивачка на семейства, но все пак трябва да има семейство по смисъла на закона, което да бъде разбито, а доколкото аз съм информиран, такова няма", каза още той.

Така Станков потвърди слуховете, че соченият за бияч Юлиан Вергов е бил разделен със съпругата си дълго време. Според негови колеги правил опит да се върне при жена си Ирина Ялъмова. Ялъмова, която е в рекламния бизнес, от години страни от публичността. Дълго време двамата с Вергов не живееха заедно, но изненадващо преди време подновиха семейния си живот.