В „Представление и половина” тя играе себе си и показва нагледно урока, който Ламбо й преподал-как да умира в сериала „Къде е Маги?“. Начинаещата тогава Евелин, която вече може да се похвали с доста роли и в други сериали като „Съни бийч“ внимателно слушала наставленията на Мастера и попивала всичко, но на снимачната площадка не могла да покаже нищо от наученото. Проста защото Костова репетирала с учителя си как я застрелват с пистолет, застанала очи в очи с убиеца си, но вместо това сценаристите на сериала решили тя да си подло от куршум в гръб.

Смешната, но много истинска история е само част от спомените и размислите на четиринадесет актриси, които всяка вечер играят на сцената на театъра на армията в София, но за първи път споделят личните си истории с публиката. И не само-пеят и танцуват, с помощта на музиканта Мишо Шишков, който е до тях на сцената. Някой от артистките отдавна са легенди на киното и театъра като Елена Райнова, Меглена Караламбова, Антоанета Добрева-Нети, Стефка Янорова, Пламена Гетова, други са млади като Евелин Костова или Гергана Плетньова.

„Представление и половина“ трябва да се гледа, да се изживява, да се гмурнеш в него и да ти се прииска да останеш, дори и след финала. Там, където в тъмнината на спуснатата завеса и угасения прожектор, Актрисата сваля своя грим пред огледалото, носещо аромата на етер и пудра. Там, където сваля от себе си Жулиета, Нора, Нина Заречная, Бланш Дюбоа. Там в оглушителната тишина, след аплодисментите, където се сливат тя – актрисата и жената”, обяснява замисъла си режисьорът Стоян Радев.

За първи път от десетилетия на театрална сцена стъпва и Лазара Златарева, която вече на шега наричат баба Лара, вместо кака, след раждането на първия й внук. Тя е завършила ВИТИЗ, но след като направи кариера в телевизията, преди години се върна в театъра, но като пи ар. В пиесата обаче тя е основно действащо лице и напълно достойно заема място до колегите си.