Изненадващо той не се появи на сцената, където бе заместен само от Герасим Георгиев-Геро. Причината не бе обяснена, като Геро се ограничи сухо да заяви, че не може да коментира. Заедно с Рачков липсваше и членът на журито Веселин Маринов, също без обяснение. За сметка на двамата Асен Блатечки влезе за сефте, при това не как да е, а на мотор. Така сценаристите са преценили, че той ще затвърди образа си на лошо момче на БГ киното, пък и актьорът е фен на високите скорости и моторите.

Първата снимка, която разкри любовта му с Диляна Попова бе пак на мотор заради снимките на филм. Шоуто продължи по реда си с участието на претендентите на голямата награда.

„Откакто съществува това предаване Маги не спира да ме кани да участвам. Всеки път му отказвам, защото не мога да пея. Мога да изпея три парчета и те си приличат. Плюс това все е едно не е пеене, а дране. След като най-накрая ме поканиха за жури, се съгласих. Жалостив съм, особено ако няма някакви брутални тъпотии. Но това предаване няма такъв характер“, сподели Блатечки минути преди да влезе в предаването в интервю за Лора Крумова.

Hotnews.bg припомня, че в епизод №1 на днешния сезон неделя, Рачков и Маринов си спретнаха измислена по сценарий кавга. Маринов влезе остро на Рачков с резки думи, че му е омръзнало да гледа сезон след сезон лигавщините на шоумена, без да може да се изкаже, когато му е отредено да журира. Водещият продължи със закачките, докато певецът осече: “Млъкни, бе! 11 сезона ти слушам всичките глупости! Имаш мръсна уста, като латерна си! За пръв път съм жури, преживявам всяка песен”. Това обаче не спря препирнята, а малко след това Маринов се обърна към Рачков, като го нарече “баджанак”, но не стана ясно дали двамата видни ценители на женската красота са имали обща жена. Разбира се, накрая двамата се поздравиха, а публиката в залата и участниците в “Като две капки вода” избухнаха в неудържим смях.