В него 20 мъже ще се борят за една жена. Смята се, че първата "мома" ще е психоложката Александра Гърдева, която миналата година напусна "Ергенът" по собствено желание, на крачка от финала. Александра се появи за малко във втория сезон на "Ергенът", за да се срещне с част от новите участнички, както и с Евгени Генчев.

Психоложката задаваше на момичетата въпроси от типа на "Смятате ли, че правите хубав секс?" и "Участвали ли сте в женски бой?".

Срещата можеше спокойно да мине и без нея, но се твърди, че целта е била да подготви зрителите за новия формат, който се обмисля в Би Ти Ви, а именно – "Момата". Това е логичната последователност, която се следва навсякъде по света, пише "Уикенд". Първо се пуска оригиналният формат с главен герой мъж, а след това – модификацията му, в която обикновено се внедрява някоя от финалистките в "Ергенът", която обаче не е била избрана за победителка. Не е ясно дали в България ще се използва буквалният превод на английското заглавие – The Bachelorette (Момата), тъй като за доста хора думата звучи като шега. Възможно е да се търсят други варианти.

Александра Гърдева миналата година спечели доста фенове, влизайки в ролята на жертва на по-агресивните момичета в "Ергенът". На техния фон тя бе разпозната от зрителите като по-интелигентна, сдържана и възпитана. Очакваше се тя да бъде изборът на първия Ерген – Виктор Стоянов, но напусна състезанието но собствено желание, когато в имението бяха останали само три момичета – тя, Дениз Хайрула и Виктория Капитонова.