Българският зрител просто по-трудно приема нововъведенията, защото досега в родния „Сървайвър” не е имало ВИП отбор. Трябва обаче да уточня, че участието на известни е практика в световен мащаб”. Това каза в интервю за Woman.bg актьорът Филип Буков, който се прибра у нас в края на миналата седмица.

Този февруари стана част от племето „Известни” в „Сървайвър”, но напусна предаването след като заради глада се отключи проблем със сърцето. „Аз започнах да приемам с времето фактът, че съм извън играта. Доста ми е гадно, но знам, че времето лекува и все по-малко мисля върху този проблем”, призна още Буков. Той разказа и впечатленията си от Доминикана, където се снима предаването и болниците там:

„Българското здравеопазване е на страхотно ниво. И ще кажа на българите, които все се оплакват от лекарите или грижите им-хора, недейте. И оценете не само медицината ни, но и самата България-четири сезона, море, планина, всички на една ръка разстояние. След като излязох от играта имах един ден да се разходя в Доминикана и, честно ви казвам, не знам какво толкова й харесват и защо е сред предпочитаните туристически дестинации. В скъпите затворени туристически комплекси е спретнато и изчистено, но като напуснеш рамките на курорта, в който си отседнал, се сблъскваш с голяма мръсотия. Не е и евтино. Предпочитам страни като Испания и Португалия за моята почивка”.

Буков е категоричен, че в много страни по света „Сървайвър” се снима с ВИП отбор и даде за пример Турция, Гърция, Словакия и Чехия. В отбора било спокойно, въпреки присъствието на Благой Георгиев и Георги Валентинов, които имаха сложни отношения заради Златка Райкова: „Нямаше никакъв проблем между двамата. Още в един от първите дни седнаха и си изясниха положението. Те са големи хора, пък и е минало доста време от скарването им. Смятам, че след 10-ия ден те дори се сближиха и загърбиха старите си проблеми”. Според Буков Иван Булкин трябва да спечели „Сървайвър”.