Както е известно още със старта на новия сезон на "Сървайвър", от Нова телевизия препвърлиха "Като две капки вода" да се излъчва в неделя, за да борят рейтинг. И когато шоуто за имитации надви, от бТВ промениха излъчването на екстремното риалити в понеделник. Дали заради това или просто, за да си направи смешката в предаването, Димитър Рачков пусна лаф срещу конкурентите.

Преди една от рекламните паузи в Капките шоуменът попита колегата си Герасим Георгиев-Геро следното: "Ти разбра ли кой ще е победителят в "Сървайвър?" "Не", отговори Геро. "Този, който го изгледа докрая", каза на свой ред Рачков, с което предизвика смях в публиката и участниците.

Предаването по БТВ отнесе някои критики сред зрители в социалните мрежи. Те са свързани най-вече с рокадата на водещия Владо Карамазов с Ваня Джаферович, както и със смяната на формата. В момента един от двата отбора е съставен изцяло от популярни личности, а другите са обикновени хора, които търсят силни усещания. Според част от аудиторията, така се губи оригиналната идея на "Сървайвър". Освен това има и мнения срещу трудността и дължината на игрите, в които двете племена се борят помежду си.