След инфарктната вечер, в която Елена бе „посечена“ от Евгени, след го упрекна, че не „играе според правилата“, редакторката реши да се извини на своята най-голяма опонентка във формата – Валерия. Преди да помоли за прошка тя посочи, че се чувства зле заради поведението на пианиста, който в предишните епизцоди даде роза на Валерия, въпреки че тя наруши правилата и се натресе на купона на дрегите момичета неканена. Заради критиките си Елена взе последна роза на церемонията, а това я провокира да промени тактиката си и да предложи на Валерия да се помирят.

„Бяха ми много трудни последните 24 часа и не знам дали в любовта и във войната има правила, но със сигурност знам, че сме тук, за да правим любов, а не война. Знам, че нямаме право да съдим никого и затова искам да се извиня на Валерия пред всички вас, че си позволих да я осъдя по-остро, отколкото нейните действия заслужаваха“, обърна се с претрепващ глас Елена към защитничката на животните в имението.

„Искам най-смирено да ти кажа, че не искам да се чувстваш дискомфортно в моята компания и под някакъв обстрел. Не искам да водя война с теб, Валерия!“, заяви Елена, чу Woman.bg. Валерия, от своя страна, благодари за извинението и подчерта, че не приема отношенията им като водене на война: „Все пак не сме дошли тук да се обичаме, но е хубаво да имаме нормален диалог и нормални отношения“.