На прощаване, Бо изнесе наизустена сърцераздирателна реч, с която се опита да трогне съплеменниците от двата отбора: "Сървайвър е най-великият ресторант, за който се прави резервация веднъж в живота. Тук масата обикновено е за един и със сигурност няма никой да ти вземе хранителните навици. Често се случва да си тръгнеш гладен. Но ако успееш да видиш малките специални моменти, си тръгваш оттук със сигурност с по-обогатена палитра и с вечно чувство за ситост. Казват, че в Сървайвър най-големите играчи, лесно могат да се улисат и накрая да останат сами и излъгани, а тези които следват пътя си, могат да не стигнат до края, но въпреки това да си тръгнат с чисто сърце и гордо вдигната глава, дори и да не им се е вързала пръчката".

Колоритната готвачка имаше и специално обръщение към ММА боеца Жоро Валентинов, с който имаха доста сериозен конфликт в играта, като той дори си позволи да я обяви за Юда. "Искам да кажа, че единствените сълзи, които съм проляла въобще в тази игра са плод към едно и също чувство, в двата му края са обич и ненавист, гняв. Със сигурност никога не бих таила лоши чувства и със сигурност всичко, което се случи между нас беше от нещата, които ме нараниха истински и мислех за тях вечер преди да си легна", изповяда се Божана, след което се прегърна с Валентинов.

Продуцентите на Сървайвър обаче изненадаха зрителите и самата Кацарова, за която очевидно играта няма да свърши в този момент. Кулинарната фурия се отправи не към България, а Островът на Отшелника. След като научи за помилването си, Божана обяви война на най-големите си врагове в играта. "Благой Георгиев, мразя те!", провикна се от кеф тя, а след това нарочи и друг от участниците. "Едис Пала седи в дъното на цялата гняс. Ще ми стане на заготовка за адана кебап", зарече се свръх емоционалната дама. Тепърва ще разберем какви ще са отмъстителните ходове от страна на готвачката.