Дискусиите, в които влиза на тема колко талантлива е Мария обаче й изиграха лоша шега в опит да защити наследницата си, като си госпожа Бакалова се скара със свой съгражданин от Бургас, който след това обяви в социалните медии, че си позволява да използва нецензурен език.

Мъж на име Александър Иванов е публикувал в групата "Майките на Бургас“ разговор с майката на холивудската актриса. Тя започва с обръщение: „Ей, боклук!". Следват още обиди, че въпросният господин избива комплекси, пишейки негативни коментари за Мария. Потребители в групата отбелязват, че Бакалова само излага дъщеря си, а звездата от „Борът 2“ няма нужда от подобна защита, защото вече е доказала името си в световен мащаб.

Според други е нормално мама Румяна да се ядосва, като чете непрекъснато обиди за детето си. Майката на Мария от самото начало отказва да дава интервюта именно да не навреди на дъщеря си, пише "България Днес". Според нея е в публичното мнение за Бакалова има голяма степен завист. Нещо, което майката на актрисата не е очаквала, поне в началото.