Сред звездите, които забавляваха гражданите бяха Криско и Симона Загорова, които с песните си заглушаваха песнопенията в църквата, която се намира точно до сцената. Местните хора се оплакаха от шума, който се вдига по време на концерти всяка вечер и след тях. Всички концерти започват още следобед на централния градски площад „Възраждане“, където се намира храма.

„Ужасно, просто. Някаква сатанинска музика. Шум, от който керемидите на църквата подскачат, меко казано”, заяви отец Богдан, свещеник в храм „Св. Никола” – Лясковец. Отец Богдан се оплака, че вечерните служби в четвъртък и петък са били буквално заглушени. „Надвикваме се, за да се чуят нашите молитви по време на богослужението, защото отвън ни заглушават, буквално”, твърди отецът.

Старт на купона даде Криско, който се похвали в инстаграм с участието си в четвъртък вечер, броени часове преди най-тъжния ден за християните Разпети петък. Загорова пък пяла в събота. Организаторите не виждат проблем, че събитието се случва в дните около Великден. Местните хора си задават въпроса, кой е позволил този събор по Великден. Кметът на Лясковец Ивелина Гецова не беше открита за коментар, а и не отговори на съобщенията на екипа на NOVA.