Дали заради приятелството им или просто не успя да се справи в играта, боецът сам се отказа и така даде реверанс към Георгиев в битка за ловкост и концентрация. В състезанието участваше и шампионката по кану Станилия Стаменова, която обаче първа прехвърли трите топчета по мрежа само с пръсти.

„Борих се достойно, не предадох никого. Победих себе си и създадох прекрасни приятелства. Ако можех да върна времето назад, щях да мина по същия път“, каза той. С отпадането си Георги се превърна в първия член на журито, което ще определи големия победител в седмия сезон на Survivor. Опонентите му Станилия и Благой засега остават на Острова на отшелника. Към тях ще се присъедини още един участник, но отсега е трудно да се прогнозира кой ще бъде той.

След сливането на племената старите коалиции се разпаднаха, създадоха се нови съглашения, а доскорошните врагове намериха общ език. В голямото надхитряне актрисата Снежана Макавеева се опита да атакува ядрото от бившия отбор „Сини“ и да привлече на своя страна екс представителите на тима „Червени“ в лицето на атлета Иван Булкин, гемолога Светлослав Славчев и певицата Татяна. Оказа се обаче, че е надценила уменията си - тримата я заблудиха, че ще я подкрепят, а играха срещу нея.

„Снежана е доста емоционална, прави грешка след грешка и винаги избира да е от страната на губещите“, анализира ходовете й дизайнерът Едис Пала. По време на племенния съвет Макавеева беше номинирана заедно със Станилия, но шампионката по кану й преотстъпи имунитетния си идол и отиде на Острова на отшелника. През тази напрегната седмица, в която всеки от участниците се чувстваше застрашен от номиниране, единствено Павел Здравков беше напълно спокоен. Брокерът спечели огърлицата за личен имунитет два поредни пъти и показа, че неговата ловкост, сръчност и тактика не са за подценяване.