За това, че е аут от играта, се издаде самият бивш футболист, но без да иска. Преди два дни Джизъса отново включи мобилния си телефон. За последно устройството на Благой бе активно на 12 февруари, малко преди да попадне на самотния остров в Карибско море. И оттогава не бе включвано до онзи ден. По правилник участниците нямат право да използват телефони или каквито й да е било удобства от външния свят, докато са в шоуто. Така че по всяка вероятност Благой вече не е част от продукцията, щом разполага с мобилно устройство и интернет, пише "България днес".

И така се сбогува с мечтата да спечели голямата награда от 150 бона. Интересно е, че в същия момент телефонът на друга участничка от шоуто също бе включен. Става въпрос за чалга дивата Татяна. Най-вероятно Благой и певицата са елиминирани едновременно от играта. От последния епизод на "Сървайвър" във вторник вече по двама души напускат предаването в един епизод. Онзи ден си тръгнаха артистите Стефан Попов-Чефо и Снежана Макавеева.

През тази година "Сървайвър" се снима в почти реално време. Сериите, които се излъчват в понеделник и вторник, са заснети предната седмица. Друга от версиите гласи, че снимките са свършили по-рано от очакваното и затова Благой и Татяна има достъп до телефон. Първоначално бе обявено, че "Сървайвър" ще се снима 3 месеца. Продукцията стартира през февруари, но според някои снимките свършват по-бързо от очакваното.

Според информациите Джизъса ще прибере рекорден хонорар от 300 бона за участието си в И да не грабне тлъстия чек от 150 бона, Благой трябва да е доволен. За да се навие да влезе в шоуто, той се договаря за космически хонорар - 300 000 лв. Георгиев и Татяна, с която той има връзка преди години, няма да се завърнат веднага в България. Те остават в Доминикана, където се снима шоуто до неговия край. Всички отпаднали във финалния етап на играта влизат в журито, което ще определи големия победител.

Така Джизъса ще има време за релакс далеч от дома. Той има наета стая в хотел, както и пакет от екстри, които може да използва, докато чака края на предаването, което е през следващия месец. Единственото, с което е ангажиран, е да ходи на племенните съвети. Сбирките протичат около час, така че през останала част от денонощието Благой е свободен да прави каквото си иска - да се разхожда из Доминикана, да разглежда забележителностите и т.н. Той не трябва да раздува мълвата, че е напуснал шоуто, както и да мълчи кой печели формата. Напускането на "Сървайвър" е нов тежък удар по Георгиев в рамките на няколко дни. Малко преди Великден съпруга номер 2 за Благой - Полина, обяви, че го оставя. Бракът между Благо и велинградската красавица просъществува по-малко от година. Двамата се ожениха на пищна церемония през миналата лято. "Допуснах грешка, че се ожених за него. Чудя се къде съм гледала", каза тогава Поли пред "България Днес".