Един от силните играчи в „Сървайвър“ – Павел Здравков, който отпадна от играта, бил на ръба да се самоубие заради наркотични вещества, пише Галерия. Синът на бившия вратар на националния отбор по футбол Здравко Здравков направи признанието пред фолк певицата Татяна в предаването.

25-годишният брокер заяви в ефир, че говори свободно по темата, защото това е част от неговото възстановяване, а с поведението си в играта за оцеляващи иска да вдъхнови много млади хора в неговото положение.

Павел тръгва по стъпките на баща си и започва да играе футбол на осем. В последните години от кариерата си се пали по хазарта и спортните залози. Не го смята за проблем. Когато спира да рита обаче, става зависим към наркотиците.

„По собствено съгласие бях вкаран в центъра. Изборът беше мой – дали искам да живея по нов и естествен начин, така, както го правят хората. Или да съм в една фалшива реалност, която рано или късно води до болница, психиатрия или до гроб. Стигнах дотам да мисля за самоубийство. Години наред мълчах и се криех. Не съм споделял истинските си чувства. Много хора се борят със зависимостта си и това е тема табу в България – да приемеш, че имаш нужда от помощ. Главната ми кауза тук е да покажа една промяна“, призна Павел.

Повратният момент за брокера идва, когато среща приятелката си. Пред нея той не може да прикрива зависимостта си, защото има физическа нужда да употребява дрога и така да бяга от реалността.