И докато повечето от участниците в седмия сезон изредиха суперлативи за него и определиха чрез гласуване победата му, той самият призна, че вярата и мисълта за децата му са го карали да оцелява в най-трудните моменти в "Сървайвър". "Само вярата и мисълта за моите деца ми помогнаха да доситгна до тук. Мисля, че те ще са най-щастливите от това. Тази награда е и за тях, защото исках да не ги предам и за тях се борех до край", сподели футболиста секунди след като потвърдиха победата му. На големия финал в челната тройка се наредиха Дани и Ермина, но и двамата бяха очернени по време на интервю с въпроси от останалите сървайвъри. Така Благо остана чист като капка вода, а стратегиите на Дани и предателството на Ермина се оказаха против правото да спечели някой то тях.

Победата на Благо сервираха освен неговите хора Георги Валентинов, Татяна и Светльо, но и Едис Пала. Модният дизайнер през цялото време на играта подкрепяше своята коалиция, която имаше за цел да разкара футболиста. Именно затова, по-рано в играта спортиста попадна на Острова на отшелника, където си почиваше докато другите оцеляващи играеха игри, търсеха скритият идол на спасението или просто крояха стратегии за оцеляване. Снежана Макавеева също гласува за Джизъса, който най-напред я предаде прехвърляйки я в отбора на Войните и това видимо не й понесе. След като и тя попадна на Острова на отшелника, актрисата някак взе, че прозря колко готин човек е той и на финала обърна палачинката в полза на Благо. Влогърът Чефо също се произнесе за Георгиев, като пренебрегна най-близкия си човек на Острова - Дани. С още два от общо осем гласа за футболиста се раздадоха моделът Иван Булкин и Мария, която е смятана за новата интимна половинка на победителя, чийто развод с последната му жена - Поли се пече в момента.

Геновева и Павел играха до край в полза на войните, като подкрепиха предателката на тима им Ермина, за нея беше и младият футболист Цецо, който не крие чувствата си към къдрокосата девойка. За най-младия участник в този "Сървайвър" - Дани гласуваха единствено певецът Тино и шампионката Станилия.

В социалните мрежи мненията по случай победата на Благой бяха на двата полюса. - Както гласуваме кой да управлява държавата , така гласуваха и в "Сървайвър"

- Честито! Заслужена победа! Промених си мнението за него към добро!

- Дани и Ермина заслужаваха повече! Благо не беше реално в играта през повечето време. Това, че е спечелил игри не го прави най-добрия.

- Това беше най-тъпият финал. Още от много отдавна се знаеше кой ще спечели. През целият епизод на фокус беше той и беше очаквано. Има много неща да се променят в тази игра. И кастингът тази година изключително слаб.