"Тя не беше там заради 150-те хиляди, не е отишла да спечели, а да се забавлява, да си достави емоции, които ще помни цял живот. Изпитвам бащинска гордост", признава Расате. Със съпругата му Валя не подозират, че щерка им се е кандидатирала за "Сървайвър". "Започна да обикаля напред-назад, сподели ни, че ходи на кастинги, но до последния момент беше в напрежение. Случвало се е да свалят одобрен участник от самолета и да му кажат, че отпада", обяснява националистът пред "България Днес".

Ермина е одрала кожата на баща си Боян Расате.

След като 21-годишната студентка се прибира, само за седмица успява да навакса 5-те килограма, които е стопила от глад и игри на острова. "Това е скандално! Опразни ни хладилника, непрекъснато яде и е гладна. Казва, че гладът там е бил най-големият им проблем", посочва таткото на Ермина.

Той проговори и във връзка с породилите се коментари - двойка ли са Ермина и футболистът Цветелен Ставрев, който имал приятелка. "Отношенията на Цецо с неговата приятелка отдавна не са добри, но Ермина няма общо с това. Тя е мъжко момиче, което намира много по-добра комуникация с момчетата, отколкото с момичета. Ермина и Цецо имат добри приятелски отношения. Ако имаше нещо повече от приятелство, Ермина щеше да ми сподели. А не ми е споделяла с Цецо да са гаджета. Ермина има добри приятелски отношения и с един съученик, но който не знае и ги загледа отстрани, би решил, че са гаджета", каза Боян Расате.