Тя си тръгна от имението на любовта след поредица от изненади, подготвени специално от виртуоза, сред които среща с родителите ѝ и разходка из най-красивите кътчета на Средиземноморието. За Микаела срещата с майка ѝ Ирена и доведения ѝ баща Маки, който я е отгледал, бе изключително емоционална. Тя им сподели, че за пръв път общува с мъж като Евгени, който я е предразположил да се разкрие пред него: „В началото наистина бях уплашена и не бях сигурна дали ще се отваря към него, но в един момент започнах да му разказвам за живота си, а по начина, по който той реагираше и хващаше ръката ми, разбрах, че е моят човек“.

Насаме Ирена подходи с Евгени като психолог, каквато се оказа, че е професията ѝ, а Маки му подари гривната си, която не е свалял от седем години, в знак на благодарност, че е накарал дъщеря му да вярва повече в себе си. Гъркът бе категоричен, че вратите на дома на семейството в Банско ще са винаги отворени за пианиста, чу Hotnews.bg. След това Евгени отведе Микаела на романтично усамотение на брега на морето, от където двамата полетяха с парасейлинг. Въпреки че Микаела изрази готовност пред Генчев да създадат семейство, по време на последната Церемония на розата тя не получи цвете от него и се наложи да си тръгне от романтичната приказка на метри от големия финал.

„Това е едно от най-трудните решения, които съм взимал. Ти си невероятен човек, ти си човекът-усмивка. Много те харесвам, но още повече харесвам и семейството ти – те са страхотни хора. Ако успееш да срещнеш мъж, който да те направи толкова щастлива, колкото баща ти прави твоята майка, ще си направила най-хубавото нещо в живота“, каза Евгени на Микаела на сбогуване. „Благодаря ти за всичко! Искам да си щастлив и вдъхновен. Благодаря ти, че ме изкара от зоната ми на комфорт и че ме оцени. Продължавай да бъдеш такъв, какъвто си. Надявам се да си щастлив с избора си и всичко да е прекрасно, защото го заслужаваш. Някой ден ще дойда на твой концерт, защото едно от най-красивите неща, които съм чувала в живота си, е твоето свирене“, бяха думите на Микаела преди да напусне имението на любовта завинаги.