Според тях Джизъса си е уредил крайния успех в състезанието още преди да замине за Доминикана. "Толкова наредено, че чак е гнусно", споделя една от най-големите привърженички на продукцията Дафи Караиванова. Според повечето зрители на шоуто Джизъса е влязъл с куп приятели, които е било ясно, че ще гласуват за него накрая.

Такива са Татяна, с която се заговори, че Благой е имал дори и връзка. Приятелството му с фолкпевицата датира отпреди 5-6 години. С брата на певеца Константин - Светослав, Благой се познава от близо 15 години. Към лагера на спортиста се присъедини и ММА боецът Георги Валентинов, с който уж бяха врагове, но много бързо станаха първи приятели.

Според част от клюките Джизъса се е договорил да си тръгне като краен победител. Именно затова той бе изпратен на острова на отшелника, където не може да има драми, както в основното племе. Благой е трениран атлет и няма проблеми да живее сам в продължение на 20 дни на самотен остров.

С победата Джизъса забогатя с 450 хил. лв. 150 бона от голямата награда. Той прибира и 300 000 като хонорар за участието си. Че всички бутат Благой Георгиев, стана ясно седмици преди големия финал. В едно от изпитанията за директна елиминация друг участник, Иван Булкин, видимо остави Джизъса да го победи.

За това, че бившият футболист е очаквал да спечели, го издаде и изражението му, след като водещият Ваня Джаферович обяви големия победител. Щом чу името си, Благой дори не се зарадва, за разлика от останалите, които буквално пощуряха.

В същото време Георгиев сам се издаде, че е разбрал за краха на брака си в самото предаване. Полина изпраща писмо до Джизъса, в което му съобщава, че го изоставя. Това обаче не бе излъчено на малкия екран по молба на бившия футболист. След триумфа си Благой се скъса да говори колко трудно му е било, без да вижда децата си. А за булката му Полина нямаше дори и сричка, пише България Днес. "През цялата игра мислех за децата ми. Исках да бъда пример за тях", каза Георгиев.

Любопитно е, че след финалния епизод от телевизията не обявиха кастинг за следващия. Това навежда на мисълта, че турските продуценти са се отказали да работят по същия проект и догодина. Сезонът е пълен провал според пийпълметричните данни и въпреки големите звезди зрителите не гледат "Сървайвър". Затова е много възможно шоуто да се окаже последно. Почти всички участници поляха победата на Благой в заведението на водещия на тазгодишния "Сървайвър" Ваня Джаферович. Купонът е продължил до ранни зори. Наздравици за големия шампион се вдигат една след друга.

Жената на водещия на "Сървайвър" Ваня Джаферович - Жени, е присъствала на снимките на финала на шоуто. Надарената бивша плувкиня сподели кадри, които Би Ти Ви не излъчи. От тях се вижда как всички прегръщат Благой, щом съпругът й обявява името му.