Виктория каза „Да“ на Явор, който събра смелостта да сбъдне мечтата на своята избраница по нетрадиционен начин. Той коленичи пред Вики на нестабилна платформа и й зададе съдбовен въпрос. Въпреки че двойката не успя да се справи с изпитанието, двамата получиха ценна награда – обещание за дълъг и щастлив съвместен живот. Двойката влезе в предаването със заявка да даде втори шанс на връзката си. Виктория и Явор са заедно от 10 години и имат дъщеря.

След като се налага да преглътне липсата на предложение за брак от страна на Явор, чашата на търпението за нежната половинка прелива след нежеланието му за второ дете и тя решава да прекрати отношенията им. Следва раздяла от половин година, но двамата намират отново пътя един към друг и влизат в „Един за друг“, за да се преоткрият и затвърдят и любовта си. По-сплотени от всякога на ръба на пропастта бяха двойките в последното състезание преди големия финал.

Мъжете бяха опора на своите половинки, които трябваше безрезервно да им се доверят. Димана и Христо се справиха най-бързо, а Габи и Десо имаха проблеми в края на играта и завършиха последни. Виктория успя да събере всички осем картончета, но в края на платформата залитна и падна от гредата. Въпреки това всички четири двойки продължават към следващото предизвикателство.