Новината бе потвърдена от нейния говорител. Певицата си е отишла в дома си край Цюрих. Той уточни, че тя ще бъде погребана в присъствието само на близки и приятели. Родена е като Анна Мей Бълок на 26 ноември 1939 г. в Нътбуш, Тенеси, САЩ. Кариерата ѝ продължава повече от половин век и тя получава широко признание и множество награди. Родена и израснала в американския Юг, тя сега е швейцарски гражданин. Започва кариерата си като музикант в средата на 50-те години, за първи път записва през 1958 г. под името Литъл Ан. Представена е на публиката като Тина Търнър през 1960 г.

В България Търнър има концерт през 1981 година. На околосветското турне по повод 50 години на сцената вече 73-годишната обявява, че вече ще прекрати концертната си дейност. Тя никога не е крила, че страда от травми заради побоищата и тормоза, които преживява от първия си мъж Айк, припомня Hotnews.bg.

„Имам стара болка в гърдите, която всъщност за първи път почувствах на около 40-годишна възраст“, признава Търнър в интервю за Опра Уинфри. „Тя никога не ме е напускала. Правих всякакви скенери и рентгенови снимки, които не могат да установят проблема. Разминава се, като изпия чаша студена вода или взема магнезий".

Певицата е диагностицирана с още здравословни проблеми. Тя получава инсулт и трябва наново да се учи да ходи. Три години по-късно откриват рак на дебелото черво. За късмет не изпитва болки, но тялото реагира на рака с бъбречна недостатъчност, след което девет месеца остава на диализа. Мъжът й Ервин и дава свой бъбрек и тя прескача трапа. Кое от много й проблеми в здравето са причана за смъртта, засега не е ясно.