Статулова, която посрещна гостите в дома си, сготви палачинки с пилешки месо, или както ги нарича актрисата - „торбички“. 20-годишната певица можеше да замези с две салатки и няколко предястия като целина, тиквички и индонезийско ориз. Десертът също бе веган, но това не смири Мона. В нейната вечеря първия ден тя ползваше зимнините и питиета на баба си и дядо си, като дори сготви телешко от буркан и приготви пред зрителите само две ястия, като така навя съмнение, че всичко останало е минала през ръцете на някой друг.

"Не усещам Мария да се е постарала за моя десерт! Имам чувството, че не се опита да ме накара да изпитвам комфорт в дома й!", прознесе се тя и даде само пет точки на Статулова. Всички останали гласувата с десятка за актрисата и тя събра 35 точки. Досега само Виктория Капитонова сготви специално ястие за веганката-спагети с домати. И Бахаров, и самата Мона не заложиха на веганско основно ястие, но защо певицата се разлюти единствено на Статулова остава загадка.

"Мона успя доста бързо да развали доброто впечатление, което направи с представянето си първата вечер. Много жалко за нея", коментира зрителка. "Разбирам госпожица веган, но самия факт, че влизаш в такъв дом трябва да те " нахрани" и да се смириш, а не злобно да изтъкваш как "не си се почувствала гост". Първата вечер ми допадна, но днес...не", ядосва се друга. "Мона на нейната вечеря им сервира две основни и два десерта, посрещна ги с ракийка и сланина, пя им народна песен, погрижи се на всички да им е комфортно, а тази вечер за нея нямаше почти нищо...нормално е да ѝ се развали настроението", защитава я трета.