Случката се разиграла преди около 25 години, когато дългокраката красавица се любела с наркобоса Фалконети. Наказателната акция не била от него, а от бившата му жена. Тогава Лияна била гадже на гангстера, а той пък бил разведен със съпругата си. Двамата имали бурна връзка и дори смятали да се женят. Обаче пренебрегнатата бивша съпруга била бясна на фолкаджийката и решила да й отмъсти като й отреже косата, съобщава „Уикенд”.

Братовчедката на Константин уж не знаела с какво се занимава мутрата и се хвърлила в обятията на страховития сикаджия Пламен Иванов-Фалконети. За неин огромен ужас, първият й любовник бил прострелян пред очите й на 28 февруари 1997 г. и умрял в ръцете й. Тя изживяла такъв стрес, че се затворила вкъщи и не излязла цели 7 месеца. Един-единствен път се измъкнала, защото й се обадила някаква жена и казала, че е спешно да говори с нея. Доверчивата Лияна отишла до близкото кафе, като през цялото време се озъртала, за да не я застреля някой.

Затова като видяла 3 жени, които я канели в колата да поговорят, изобщо не се стреснала. Точно те обаче били мъчителките й. Едната се оказала бившата съпруга на Фалконети, който държи през 90-те години офиси на СИК в хотел „Орбита” и за който се твърди, че се е занимавал по това време с трафика на хероин през България. Трите жени й казали да не се съпротивлява, защото ще я убият.

След това започнали да я разкарват по заведенията на София, а те не смеела да гъкне. Във всяко заведение отрязвали по една педя от косата й и я хвърляли в тоалетната. Тя била в шок, но се подчинявала от ужас, понеже й казали, че това е само коса, но ако се развика, ще й резнат и главата. Накрая отрязали дългата й грива чак до ушите и я пуснали да си ходи. Лияна престояла месеци наред заключена в дома си, докато близките й се сетили да я пратят на психотерапевт. Певицата преодоляла страха си от излизане, но й останала трайна фобия от ножици, които режат косата й. Затова преди години във „ВИП Брадър” реагира така шокирано и започна да плаче с глас по време на мисия с рязане на косите.