В репортаж от артистичното курортно градче Маргейт на брега на Северно море, където Chef Таралежков живее и твори кулинарни чудеса в последните няколко години, той разказа, че е дарил отрязаната си коса на Little Princess Trust - организация, която предоставя безплатни перуки, направени от истинска коса, на деца и младежи, които са загубили своята поради лечение на рак или други състояния. Почитателки на кулинарния спец обаче жалят за старатата му прическа, която според тях го прави много по-секси.

„Едно време, когато бях тийнейджър, тренирах плуване и имах прическа, подходяща за това. След като отидох да уча в арт-училище в Лондон, там вече имах по-арт, по-дълга коса. В последните години реших, че не знам как ще се „развие“ косата ми в бъдеще, затова реших, че искам да я дам за благотворителност“, сподели разпалено той пред кореспондента на bTV в Обединеното кралство Васил Христов.

След като преди 4-5 години той живее за 6 месеца в една ферма, решава, че повече не може да се върне и да живее в Лондон. „Лондон е невероятен град, но изключително отдалечен от природата. И по стечение на обстоятелствата открих това място. Няколко приятели вече се бяха преместили тук и така започна и по-сериозният ми път в кулинарно отношение“, разказва още той. В Маргейт Таралежков създава своето място, в което следва свободна форма на готвене, вдъхновена от морето и земята в комбинация с типични балкански кулинарни техники. Това е нещо, с което се гордее, нещо, което реално не съществува в България, не съществува на Балканите, а в същия момент се усеща изключително автентично и някак подкупващо. Вярва, че балканската кухня е в началото на уникален ренесанс и го вижда в интереса на британците към всякакви вкусове. Той не крие, че сармите и баниците, които са част от менюто му, ще изненадат с вкуса си не само британците, но и българите. Преди дългоочаквания старт на новия сезон на MasterChef Chef Александър Таралежков споделя, че иска да вдъхновява участниците, както и те да го вдъхновят. Обещава и в шоуто да се води от убеждението си, че за да бъдеш добър в каквото и да правиш, преди всичко трябва да си добър човек.