„Тя отдавна води война“, сподели попфолк звездата Андреа, след като сръбската й колежка Йелена Карлеуша сравни със земята българските изпълнители, пише България Днес. Евтина, забранена и натрапчива е чалгата у нас, според новия пост на турбопевачката Карлеуша. След нейното нападение родните звезди избухнаха с коментари. „Сега Йелена направи дует с Мица Павлович, която първа открадна и направи кавър на песента ми „Хайде, опа“, откровеничи Андреа.

Тази постъпка запознава нашата музика със Сърбия и събужда вълна от сръбски кавъри на чалга песни. „За мен това си беше комплимент“, твърди Андреа, но след това комплиментите се превръщат в завист. „После въпросната почна да пее „Сен тропе“, явно впечатлена от българското творчество, което сега плюе“, допълни Андреа. А според попфолк дивата Карлеуша е очаквала покана да пее тук: „Познавам една мениджърка на сръбски изпълнители, да се свърже с нея и да се успокои!“.

Певицата е категорична, че между двете няма нищо общо, въпреки че сръбските медии ги сравняват постоянно. За разлика от Карлеуша Андреа обича сръбската музика и своите съседи. „Аз лично съм получавала хиляди награди от Белград. Пяла съм в почти всички сръбски клубове в Европа и Хърватска. Имала съм общи участия със Северина и Драгана Миркович. Обичам сръбската публика“.

Ето и част от поста на Карлеуша, с който подразни родните фолкаджийки. "На Балканите, особено в Сърбия, през последните години има шокиращо увеличение на траш и шенди в музиката, наводнение от български петпарахитни глупости, евтини аматьори в рокли от 3 динара и музикална продукция от Таджикистан. Сърбия и Балканите трябва да вървят напред и българският турбо траш да не бъде нещо, което всеки да слуша, освен тайно в 4-те стени на стаята си. Музиката трябва да върви напред, трябва да е в крак със световната продукция, а защо не и НЕКА БЪДЕМ ПО-ДОБРИ ОТ СВЕТА! Който иска да живее в миналото, нека има селяшки инат и да слуша евтин турбо фолк към който нямам нищо против, но поне да е скъп! Сърбия показва, че може да има продукция от световна класа и звук от световна класа, изпълнители от световна класа и визия, която светът ще следва!"