Нашата гордост в Холивуд се сближила с каскадьорите, повечето които били от България и започнала често да излиза с тях. Сред тях бил и Валери, който освен че е каскадьор, следва и право. „Харесахме се още отначало, беше ни забавно заедно. Беше ни готино, без претенции за нещо свръхестествено”, обясни Бакалова. Тя първа поканила Валери на гости, а когато той пристигнал заварил и други гости-майката на актрисата, нейната най-добра приятелка Мила и майка й Ваня Щерева.

"През цялото време сме неразделни и станахме вече като семейство. Бързо заобичах Валери. Има супер яко чувство за хумор, много е умен, не е като мен - "книжен плъх", чувствам се уютно с него", сподели Бакалова. Двамата обичат да играят табла и шах. "На табла аз я учих, но си ме бие редовно. На шах аз я млатя", сподели през смях Валери.

"Празнувах Нова година на купон и реших, че няма да пиша на никого и няма да си гледам съобщенията. Но реших да пиша на Мария. И кучето ми стана причина да се видим. Защото й казах, че ще го разходя и ако иска, може да дойде с нас. И дойде", върна лентата назад Валери, който е заедно с актрисата от 9 месеца.