Бившите Гладиатори Пеньо Гатевски - Гатьо и Цветелин Гешов не успяха да помогнат на племето си да се избави от тежките условия на реката. Между новите членове на Амазонките дори се появи конфликт. Цветелин посочи Гатьо и Виктория като причина за загубата на жълтото племе. Водещият пък се пошегува, че ще прекръстят официално река Велека на Амазония заради постоянството на отбора да живее все там. Гладиаторите завършиха втори и ще прекарат седмицата в Стопанството, заедно със своя нов съотборник.

Преди началото на битката, амазонката Виктория изпрати съплеменничката си Цвети Станева при червените. Те посрещнаха дамата с отворени обятия, а викингът Даниел дори я разведе из Стопанството, където тя ще може да се наслади на топла храна и удобно легло за първи път от началото на екстремното риалити. Най-голям повод за радост имаха Старейшините, които успяха да обърнат, а след това и да спечелят битката за територия. Това се случи благодарение на острите умове на Момчил и Виолета, които отново доказаха уменията си в нареждането на пъзели. Така най-опитното племе отново ще прекара седмица в луксозната Резиденция, но удобствата няма да предотвратят скандалите помежду им.

В следващия епизод на екстремното риалити капитаните на Старейшините, Амазонките и Гладиаторите ще се изправят в битка с огромен залог. Програмистът Момчил, плувкинята Ива и футболният съдия Крум ще трябва да защитят честта на своите съотборници и отново да разберат, че на Арената на “Игри на волята” 5 никой не е в безопасност. Зрителите ще станат свидетели и на поредния драматичен сблъсък между участниците в племето на Изгубените, които се борят да се съберат с близките си хора.