Преди него от предаването по bTV си тръгнаха три жени - поп фолк певицата Неделина Цанева, писателката Цветина Иванова и софтуерния инженер Моника Пепеланова. Така, само за месец, с мечтата да стигнат до финала се разделиха четирима участници. Георги беше отстранен след гласуване на „Елбетица“, което се проведе непосредствено след елиминационния отборен дуел. В битките на Арената участникът не показа достатъчно сръчност и издръжливост, и съотборниците му се разделиха с него с мотива, че искат да запазят зеления тим силен. Въпреки че масово дадоха вота си срещу Георги, те се сбогуваха с него със сълзи на очи. Самият той също не скри емоциите си

„Щастлив съм, защото тук се запознах с уникални хора и създадох приятелства. За мен това е истинската победа. Преди да бъдем конкуренти и съперници, нека да бъдем хора“, каза риалити героят преди да се оттегли от състезанието за 100 000 лева.

Георги се би на Арената рамо до рамо със сервитьора Андрей Стефанов и дизайнера Сергей Панайотов от „Елбетица“. В най-оспорвания дуел до момента техни съперници бяха земеделецът Кенан Асил, собственикът на брандинг студио Иван Масларов и операторът на пристанище Георги Петров от „Канатица“. В края на сблъсъка разликата между победителя и победения беше само една точка.

Междувременно Мис България Нанси Карабойчева, която се контузи дни по-рано в битка за привилегия, се завърна в „Канатица“ с шина на крака. Рентгенова снимка показа, че няма счупване. Очаква още един преглед, след който ще стане ясно точно какво е състоянието й и дали ще може да продължи пълноценно участие в предаването. Hotnews.bg разбра, че "Мис България" напуска предсрочно предаването и е много разочарова от това.