Недостатъчно доброто представяне на викинга Даниел Димов и новото попълнение в червеното племе Михаил Кръстев се превърна в причина червеното племе да изгуби първия номинационен сблъсък. Преди играта за неприкосновеност тройната коалиция между братята Михаил и Радостин и зъболекаря Иван Рълев опита да пречупи плувеца Калоян Митов, за да го спечели на своя страна.

Най-младият участник сред червените даде своята краткосрочна подкрепа на двамата братя и Рълев и обрече единствената жена в племето Цвети Станева на изгнание при останалите Изгубени. Това негово решение разбуни духовете в племето и споровете при мъжете продължиха дори след напускането на шампионката по калистеника. В първата номинационна битка за тази седмица предимството на Амазонките вкара в капан племето на Гладиаторите, което потъна безславно и още утре ще се изправи очи в очи с водещата Ралица Паскалева край огъня.

Впечатляващото представяне на Амазонките им гарантира сигурност, докато Старейшините се измъкнаха на косъм, след като новото попълнение Виктория Пенелова и бившата волейболистка Денислава Велкова успяха да наредят светкавично своя пъзел. Борбата между коалициите при червените ще продължи и в следващия епизод, а най-близките хора на мъжете ще разчувстват и просълзят и най-смелите войни по време на съвета.