Затова с просто око можем да видим, че красавицата Лора, която първи Hotnews.bg разконспирира като победител в този сезон, се пробва при шеф Кустев. По време на мастърклас, воден от екранната двойка Лора и Стоян от „Бон Апети“ в петък, моделката започна да опипва почвата като се провикна от балкона: „И аз си представям така с един мъж да си партнираме, да си готвим.“ Когато Стоян уточни дължината на наденичките пък, тя възкликна:

„Аа, със сантиметри да не ни лъжат!“. Повечето хора повярваха, че това е мръснишка шега, но истината е, че тя визираше шеф Кустев, който вероятно заради комплекси лъже за височината си.

Не е ясно какво точно са си говорили двамата извън погледа на камерите, но изглежда нещо е мотивирало Лора да действа директно, защото още същия епизод тя направи първата крачка към харизматичния шеф. По време на стрес теста тя го помоли да й отвори виното, а шеф Таралежков веднага разобличи плановете й:

„Добре де, преди 20 секунди бях тук. Можех аз да ти отворя виното“.

Когато стана време за презентации на чиниите, Кустев, явно схванал всичките намеци, погледна Лора повече от изпитателно, което на свой ред доведе до нейното пълно изчервяване. „Ах, този шеф Кустев. Даже с фон дьо тен ме изчерви“, коментира Лора след това.