Някой път се изпускам и хапвам повече, отколкото трябва, но още в следващите дни ограничвам храната, за да мога по някакъв начин да компенсирам". Признанието направи Явор Сарафов от "Мастършеф", който преди няколко седмици хвърли бомбата, че е успял да свали 26 килограма с гладолечение при доктор Емилова. В предаването на Неделя Щонова той призна, че тежал 98 килограма и 600 грама-серизно тегло за нисък човек като него.

"Кантарът изохка, аз се стреснах, беше изключително неприятно", шегува се с днешна дата Сарафов. Решил спешно да свали килограмите, които бил натрупал в рамките на 10 години, чу само Hotnews.bg.

Да отслабне го накарали и предупрежденията на лекарите, че след години ще има диабет, подагра и може да умре от инсулт. Страхът от тези заболявания бил и основната му мотивация, но своята роля изиграла и суетата. Само за две години свалил 26 килограма. И до днес гледа да се движи много и спазва строг режим на хранене. "Само едно от двете не работи, факт е обаче, че режимът е по-важният компонент", твърди собственикът на заведения. Любимият му спорт е тенис на маса, но също обича да се гмурка и да кара кайт, а веднъж седмично влиза и във фитнес. Фаства без да яде по 16 часа, така че никога не закусва.