След раждането на второто си дете Джумпарова, която е една от най-добрите приятелки на Златка Райкова, трябвало да свали 32 килограма. Станало трудно, с много спорт и само двуседмична диета, призна тя в "Преди обед". Джумпарова, която е майка на момче и момиче стана Мисис България Universe. В момента тя помага на семейния бизнес, свързан с верига заведения за здравословно хранене на мъжа й -бившия депутат Борислав Иглев. Той насърчил половинката си да участва в състезанието.

Красавиците бяха избрани измежду повече от 300 кандидатки, като журито отряза участнички от конкурса от предишни години. Мисис България International станаЕлизабет Николова. Тя е на 31 г. от град Симитли, работи като управител връзки с клиенти в американска Ай Ти компания. Бивша лекоатлетка е и шампионка по бягане с препятствия за 4 региона в Италия. Красавицата, която участва в "Мастършеф" мечтае да стане диетолог.

Мисис България Europe - Румяна Иванова, е на 48 г. от Варна, моделиер конструктор, собственик на модно ателие, бивш състезател по фитнес бикини. Мисис България World - Яница Жекова-Тонева, е на 32 г. от Димитровград, по професия счетоводител, по душа пътешественик.