Тази година за първи път сред членовете на журито няма представител на лекия жанр. В последните години на червения стол седеше Галена, която след края на миналия сезон сама обяви, че няма да участва в новия сезон. Не стана ясно дали отказът ѝ е заради ангажименти или е сърдита поради факта, че участник от нейния отбор не спечели музикалния формат преди година.

Преди нея беше Камелия, а на червения стол са седели още Преслава и Ивана, която сега ще бъде помощник на Миро в обучението на младите таланти. Останалите гост треньори са Любо Киров, група „Молец“ и Михаела Филева, като Киров и Филева също като Ивана са "стари" членове на журито. Преди да седне до Миро, Ивана стъпи на сцената и така върна чалгата и лично Митко Пайнера, който е нейн продуцент, в "Гласът на България".

Треньорите веднага познаха уникалния ѝ тембър още в първите запети тонове на една от най-обичаните ѝ хитови песни „Ах, тези пари“. „Ти излизаш на сцената и подчиняваш цялата енергия на публиката. Няма за теб граници в стиловете и това е всъщност големият артист. Благодаря ти, че така приятно ни изненада“, каза Мария Илиева.