От думите на Кубрат Пулев става ясно, че настоящата му жена все още не е дала тон за менделсон, макар той да е този, който трябва да й предложи брак. Все пак Кобрата нямал нищо против да мине под венчилото. "Ние мъжете сме малко по-рационални, женската част са по-емоционални. Мъжът не отдава такава важност на сватбата", смята Пулев.

Все пак той не е против брака, смята че е нещо положително. "Хубаво е да се ожениш, си мисля аз. И да, брат ми все повече мисли в тази посока и е все по-отворен на тази тема. Винаги съм бил отворен на тази тема и съм бил "за" сватба, но винаги е имало преди това неща, много по-важни от самия подпис - елементи, които трябва да ги има като уважение, преданост", споделя боксьора, който имаше дългогодишна връзка с фолк певицата Андреа, на която обаче така и не предложи брак.

Той цитира Петър Дънов, който казва: "Ако двама души се обичат, те са венчани вече и на оня свят, вече са ги оженили". Но въпреки всичко чисто като пример за децата, за обществото, за сплотяване, за закрепяване, ако щете дори само заради жена си е хубаво да има брак, добавя Пулев.

На въпроса "Някога съжалявал ли си, че си се разделил с някого в живота си - приятел, любима?", Кобрата е категоричен: "Не, не. За много малко неща съжалявам, но винаги казвам, че нещата могат да се пресмятат и да се калкулират и тази калкулация показва какво ще бъде близкото бъдеще, далечното не го знаем, но крайната дума е на Господ. Аз обаче винаги ще съм благодарен и на природата, и на всички около мен - семейството, братята, сестрите ми, всичките ми близки. Как да не съм благодарен - аз си пожелавам нещо, намислям си го и то се случва!"