"Преди Шерлок. Червеният кръг" ще бъде достъпна за публиката у нас на български език от 7 декември. Тя е озвучена от актьора Калин Врачански.

„Веднага се съгласих да прочета Червеният кръг, та това е история за Шерлок! Това е герой, който ме е впечатлил силно и неговите приключения винаги ще бъдат завладяващи. Много ми харесват взаимоотношенията между Шерлок и д-р Уотсън. Приятелството им и лоялността един към друг са толкова интригуващи. А самият Шерлок е много интересен образ не просто заради находчивостта и детективските умения, но и заради чисто човешките недостатъци и слабости. Въпреки тях - или може би точно заради тях, той е толкова запомнящ се и симпатичен и е лесно да го заобичаш.“, разказва актьорът Калин Врачански

Аудиокнигата ще ни срещне и с други обичани герои на Артър Конан Дойл - д-р Уотсън, г-жа Хъдсън и инспектор Лестрейд. Те обаче са пренесени 40 години напред във времето, във въображаемото бъдеще на Лондон, който е разтресен от пандемии, екологични катастрофи, война и хаос. „Действието се развива в различно време, но се опитахме да останем верни на героите и тяхната същност. За читателя това означава, че всичко е едновременно познато и непознато, и се надявам това преоткриване да бъде и предизвикателство, и забавление“, разказва Антъни Хоровиц, когото познаваме като автор на друга световно популярна детективска поредица – „Убийства в Мидсъмър“.

Историята започва със завръщането на д-р Джон Уотсън от медицинска служба по време на война в Афганистан в запусната част на града, където живее сам. Прибирайки се от работа, той се натъква на улицата на бит мъж – в безсъзнание и чисто гол. Шансовете му да оцелее са минимални. Същата вечер пътнически самолет се разбива в Ричмънд Парк. Жертвите са няколкостотин, а заради суматохата в болницата, Уотсън и мистериозният мъж са оставени на произвола на съдбата. Когато непознатият се събужда на следващия ден, той няма спомен кой е или откъде идва, но изненадващо показва отлични детективски умения и бързо става ясно, че Шерлок Холмс се е завърнал. Това е началото на мистерия, която ще държи феновете на най-известния детектив в света в напрежение цели 11 часа и която се разплита поне отчасти в първата книга на новия Storytel Original.

„Новата история хем напомня на оригиналната, хем е толкова различна. Отвежда те в някакъв съвсем нов свят, много нетипичен за Шерлок. Има много мистика в нея. Тази нова история е разказана по много нестандартен начин, а най-интересното в нея е, че тук Шерлок трябва да разреши случая за себе си - да разплете собствената си загадка.“, споделя още Калин Врачански.