Певицата си е тръгнала от жилището, което двамата обитават, след жесток скандал, който този път (слава богу) е завършил без бой. Проблемите в двойката дошли, след като върху Соколов се стоварили сериозни бизнес несгоди, за които „Уикенд“ вече писа. Миро Дзвера имал да връща над 1 милион лева, а за капак сметките му са блокирани и НАП го е подпукала за данъчни измами и невнесено ДДС. Свикнала да живее луксозно, Мара Отварачката останала много разочарована, че занапред няма как да поддържа луксозния стандарт на живот, на който е свикнала, и напуснала „любовта на живота си“.

Променливото положение при фолк певицата Мария не е само по отношение на последния й съпруг, а явно с почти всички хора в живота й, особено с мъжете. „Уикенд“ научи, че миньончето се е изпокарало не само с Дзвера, но и с първия си съпруг Димитър Андонов, с когото беше в добри отношения през последните години. Фолкаджийката с най-много бракове сама загатна, че е в силно обтегнати отношения с Митко, като в последното си интервю заяви, че би искала дъщеря й Марая да прекарва повече време с баща си.

Тя не издаде повече, но наш репортер научи, че преди малко повече от година тя се е изпокарала с благоевградския бизнесмена и втората му съпруга Никол. Не е ясна причината за раздора в отношенията им, но наша проверка показа, че Мария и Марая вече не се следват в социалните мрежи с Митко и Никол, чиито снимки преди харесваха и коментираха със сърца и целувки. Първородната щерка не беше поканена и на рождените дни на Ивайло и Кая, които са й брат и сестра от страна на татко й. Първият мъж на Мария – Димитър Андонов, е известен като син на бивш зам.-кмет на Благоевград. Милионерът предложи брак на любимата си през 2006 г., а години по-късно тя го дари с дъщеричка – Марая.