Заседанието ще е на 14-ти декември, четвъртък от 16:45ч. в съдебната зала на Софийски районен съд, 20 – ти наказателен състав, гр. София, бул. „Ген. М. Д. Скобелев" № 23, обяви Димитрова и призова всички, които искат да отидат в залата. Тя самата ще бъде там, макар че присъствието й не е задължително. Hotnews.bg припомни, че актрисата показа свои снимки посинена преди една година и обяви, че е станала жертва на насилие по време на работа. По късно стана ясно, че побоят е станал по време на снимането на сериала "Откраднат живот", а без да назове името му Димитрова подсказа, че става дума за Вергов.

Думите й бяха потвърдени от част от екипа, сред които Михаил Чехларов - реквизитор, Грета Манчева - главен художник грим, Стефан Геков - 2-ри асистент камера, Даниел Емарт - сет дресър, Дилян Иванов - 2-ри асистент камера, Владимир Ковачев - гардеробиер, Йоана Попова - гардеробиер, Светлозар Петров - реквизитор. В сегашния си пост във Фейсбук Димитрова специално им благодари. Прокуратурата обаче отказа да заведе дело.

Както Димитрова обяснява - това се случва заради изтекла давност. "Тази давност е в размер на три години и е изтекла през 2020 г. Ако прокурорът считаше, че насилникът е невинен, щеше да откаже образуване на досъдебно производство на друго основание, а именно – чл.24, ал.1, т.1 НПК – деянието не е извършено или не съставлява престъпление. "Скъпи хора, прокурорът не приема, че насилникът е невинен, а че не може да бъде преследван от закона поради изтекла давност", уточнява актрисата.

"Бях решена да предприема мерки заради официалното (единствено писмено) изявление на насилника, в което умишлено изманипулира обществото и с намеци склони да мисли, че съм се държала непристойно. Изявление, което причини огромни щети върху името ми и измести фокуса за насилието, а жълтата медия развихри въображението си до висоти. Но след намесата на моите колеги на 28-ми март реших, че няма смисъл допълнително да разстройвам родителите си, най-вече майка ми и да се ангажирам повече, защото цяла България разбра, че съм била насилена, а насилникът се опитва да го прикрие. А хората и приятелите ми знаят какъв човек съм и нямаше нужда да изброявам добрините и каузите свързани с деца, в които съм участвала. Но насилникът е решен на всяка цена да продължава с обществената манипулация и е пуснал тъжба в съда за обида, заради мой фейсбук статус. Да, за обида след почти година. Доколкото може да има нещо забавно в цялата тази унизителна и мъчителна за мен история е, че насилникът не се чувства невинен, а обиден! Защото ако се чувстваше невинен, щеше да е завел досега дело срещу мен за набеждаване в престъпление", казва още Димитрова.