Телевизията уж обяви кастинг за него, но не е ясно кога отново ще снима шоуто на Иван и Андрей, особено след смятана на програмния си директор. Рейтингът на предаването вече трета поредна година пада. За никога няма да е изненада, ако в Би Ти Ви решат да направят пауза с неопределена продължителност преди сезон №10. Миската Нанси Карабойчева, която участва в приключилия сезон 9 и пострада сериозно по време на снимки, неволно издаде, че предаването е под сериозна въпросителна.

Носителката на короната за най-красива българка за 2013-а напълно несъзнателно направи прозрачен намек в национален ефир, че бъдещето на „Фермата” е неясно. Преди дни тя беше седмичен коментатор в „Преди обед”. Тогава финалът на риалитито все още не беше излъчен и се водеше разговор кой ще е евентуалния победител. Неочаквано Нанси се впусна в разсъждения колко е хубаво и полезно това шоу.

„Дано продължи „Фермата” да я има като предаване!”, възкликна миската. На по-наблюдателните зрители веднага им светна червена лампичка, че нещо с шоуто не е наред – за да каже това, Нанси явно допуска, че „Фермата” занапред може и да я няма.

За свалянето на риалитито от ефир се говори отдавна. Още преди три години рейтингът му започна да пада успоредно с набирането на скорост от конкурентното шоу на Нова тв „Игри на волята”. Понеже селското предаване започна за променя концепцията си и от патриотичната тематика зави към скандалите, залагайки на интриги и свалки между участниците, аудиторията започва да се пренасочва към Нова тв. Първите два сезона на „Игрите” не бяха кой знае какъв хит, но от третия предаването задмина Би Ти Ви и всички опити за връщане на зрителите към „Фермата” удариха на камък.