Кариерата на Гиздарска започва в новините на Нова телевизия като репортер, редактор и водещ. Работата й продължава като гл. редактор "Публицистика" в Канал 3 и водещ новини. Там със Сашо Диков правят и предаването „13-ят час“. През 2001-ва година се връща отново в Нова телевизия, където заедно с Милен Цветков като водещ и Гиздарска като главен редактор създават първия сутрешен блок "Здравей, България". Кариерата ѝ продължава като отговорен редактор на новините на Нова, а през 2006-та година става главен редактор на успешния сутрешен тандем Лора Крумова - Георги Коритаров, припомня Hotnews.bg.

В продължение на 12 години Валя Гиздарска е част от екипа на bTV Media Group. От 2009 година е главен редактор на предаването „Нека говорят“, а по-късно става главен редактор „Актуални предавания“. В медията тя отговаря 7 години за предаванията „120 минути“, „Лице в лице“, „Тази сутрин“, откъдето тръгва стремглавата кариера на сегашния общински съветник Антон Хекимян, „Тази събота и неделя“ и "COOL…T". Когато арменецът зае мястото на Венелин Петков като шеф на новините, той уволни Гиздарска и хвърли в шок колегите си. Журналистката замина за чужбина и работи в Словения като медиен консултант на словенската Planet TV, като създава сутрешния блок на телевизията – „Jutro na Planetu“, както е и консултант на специални изборни студиа – „Словения избира“ по Planet TV.

Миналата година Валя Гиздарска стана новия директор на „Новините ON AIR”, където издържа само няколко месеца. Сега обаче тя ще се занимава с програмата на телевизията-майка, а не с новините, в които е специалист.

За БНТ е важно присъединяването на личности с доказани качества, опит и визионерско мислене“, заяви генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.„БНТ има огромен потенциал, който можем да развием. Аз съм екипен играч и силно вярвам, че заедно с професионалистите тук и страхотните студиа ще надградим постигнатото за една още по-модерна и интелигентна телевизия“, казва Валя Гиздарска.