Това заяви пред "България днес" моделът Светлана Гущерова. Коментарът й бе по повод признание, с което Светлана шокира феновете си преди дни. В инстаграм профила си на въпрос: "Колко килограма сте?", блондинката публикува снимка на кантара си, който показва 39 килограма. Потребителите се развълнуваха и заваляха негативни коментари и нападки срещу Гущерова.

"Много хора ме питат как може да съм толкова слаба и казват, че е грозно, но аз харесвам ниски и фини жени и искам да изглеждам така. Поддържайки това тегло, се чувствам много добре. Свежа съм, бодра съм, а кожата на лицето ми е сияйна и изглежда страхотно заради режима на хранене", разказа Гущерова пред вестника. Диетата, която помага на Светлана да поддържа ниските си килограми, се състои в 18-20 часово гладуване през седмицата, един ден, в който моделката може да се храни с каквото и когато си поиска, и денонощие, в което не хапва и залък.

"Първоначално беше трудно, тъй като аз съм човек, който винаги е закусвал. Имам язва и ако не се хранех сутрин, ме болеше коремът. Един ден просто реших, че ще пробвам, и след като стигнах до 24-часовия глад, се почувствах много добре и реших че оттук нататък ще се храня така", разказа Гущерова.

Светлана е майка на 4 деца, като най-малкото е на 7 месеца, и по време на бременностите си не е спазвала никакъв режим. Моделката сподели, че е закусвала с кроасан и баница, а 30 минути след това отново била гладна. "Съпругът ми се шегува, че нарочно забременявам, за да мога да си позволявам да си хапвам повече. Смятам, че подобен режим като този, който спазвам сега, е вреден по време на бременност и не бих рискувала детето ми да не получи всичко, от което има нужда, докато е в утробата ми. Докато бях бременна, не съм се лишавала от никаква храна", каза съвестната майка.