Влюбените Вероника и Дарин бяха главните герои в първия епизод на предаването, които са заедно от 22 години. Поради сърдечен дефект за Вероника е противопоказно да има деца, но въпреки това родила три. Семейството има и три кучета от породата йоркширски териер, всяко от които струва поне 1000 лева.

Двамата успяват да си купят къщичка, където да приютят семейството, но силите им свършват дотам. С кухня в мазето, баня на двора и спалня в която спи цялото семейство, условията са тежки за децата, като се налага през зимата да излизат мокри навън, за да стигнат от санитарните помещения до леглото. Дарко работи като международен шофьор със заплата от няколко хиляди лева. Вероника пък изразява себе си като продава цветя.

Семейството бе буквално смляно от хейта в социалните мрежи. Ето и част от коментарите: "Някой според мен ги е уредил тези мързеливи хорица да им направят ремонт на кочината!"; "Те не са най-нуждаещи се, той е международен шофьор, тя има бутик за цветя…просто са много мързеливи!"; "Да нямаш възможност е едно (въпреки ,че случаят не е точно такъв), но да си мизерник е съвсем друго! Не може да си изхвърлят боклуците, но иначе три скъпи кучета си взели и тях да хранят! Много слаб старт на предаването!"; "С една дума- мърлячи,как не я досрамя тази жена да си показва бит пазара и мръсотия??? Мъж като балкан по една стая да ремонтира на 2,3 месеца, и момичето е голямо може да разтребва поне. Така са свикнали да живеят. Хората са казали - не ме боли толкова, колкото ме мързи."

"Новия епизод на Бригада нов дом ме разочарова, ядосан, бесен и възмутен. Може ли да направят ремонт на едни мързеливи, мурдари и мърди, превърнали своя дом в кочина. Разполагащи с магазин за цветя със средства. Здрави хора и да не могат да си оправят дома в който живеят. Аз съм човек с увреждане и съм постигнал повече от тези мързеливи готуванци. Напарил съм си ремонт с ръцете си и с акъла. Пожелавам да правят тази добрина на хора, които заслужават. Успех!"