След поредното им разочароващо представяне по време на вечерната резервация, застрашени от изгонване бяха темпераментната Царина, собственичката на два ресторанта и четири магазина в Пловдив Светла и Мисис Баба - Магдалена. Строгият, но справедлив властелин в Кухнята на Ада реши да ги помилва, но ги увери, че това ще бъде финалният им шанс да покажат какво могат в състезанието. Денят за Червените дяволи, както те сами се наричат, започна с мастър клас от “Ангелите на шеф Ангелов” - шеф Светла, шеф Никола и шеф Дани Спартак. След него червените трябваше да пресъздадат съвършено показаните им рецепти. Най-слабо със задачата се справиха Светла и младата брокерка Симона, които се наредиха рамо до рамо с Царина и колоритния Чоткин като горди притежатели на оранжеви престилки тази седмица.

Четиримата номинирани получиха шанс да отвоюват своите куртки обратно и в края на кулинарната задача се спасиха Чоткин и Светла. Царина и Симона трябваше да поведат двата отбора към успешно изпълнение на поръчките на всички гости. Начело на Червените застана Царина, а Сините поведе Симона, която се надяваше да получи шанс да докаже себе си. Сценарият в женския отбор се оказа добре познат, а хаоса и вътрешните конфликти бързо взеха превес. По напълно противоположен начин се разви вечерта за Симона и мъжкия отбор, които въпреки някои дребни турбуленции, успяха да издадат всички свои поръчки и да изпратят гостите си доволни и с усмивка на лице.

В най-известния ресторант в България ще влезе цяло съзвездие от големи имена, начело със световния шампион и рекордьор по вдигане на тежести Карлос Насар, Тервел Пулев и участниците от “Игри на волята” 5 - Мартин Николов - Елвиса, Денислава Велкова, Крум Апостолов и Моника Николаева. Кой ще се раздели с мечтата за първото място? Кой ще се осмели да забави поръчката на Тервел Пулев? Гледайте вълнуващия епизод на Hell’s Kitchen 6